Varför köpa en duschstol?

Duschstolar är fantastiska hjälpmedel som kan underlätta duschandet för många. Framför allt kan de hjälpa personer med rörelsehinder eller andra funktionsnedsättningar. Om du inte redan har en duschstol hemma, ska

0 Comments

Duschstolar är fantastiska hjälpmedel som kan underlätta duschandet för många. Framför allt kan de hjälpa personer med rörelsehinder eller andra funktionsnedsättningar. Om du inte redan har en duschstol hemma, ska du passa på att skaffa en. Det finns många bra skäl att du bör skaffa en duschstol till ditt eget hem. Här kan du läsa om ett par av dem.

 

Gör duschandet lättare och säkrare

Varför borde alla ha en duschstol hemma? Det finns det många bra skäl till. För det första kan en sådan stol göra duschandet lättare för personer med olika typer av rörelsehinder. Personer som till exempel har svaga ben och har svårt att stå upp medan de duschar, kan sätta sig på sin duschstol medan de utför sin dagliga hygienrutin. Genom att sitta på en duschstol slipper man använda like mycket energi. Man ser även till att minska risken för att snubbla eller falla. Om du av någon anledning skulle råka falla av din duschstol, faller du inte lika långt som om du hade stått upp i duschen. Därför är det mycket säkrare att duscha sittandes på en duschstol eller pall.

Olika typer av duschstolar

Det finns lite olika typer av duschstolar och duschpallar att välja mellan. Vissa duschstolar liknar mer pallar och kan ha tre eller fyra ben. Andra påminner mer om vanliga stolar i formen, då de har både armstöd och ryggstöd. En duschstol är bra för dig som har svårt att sätta dig ner och ställa dig upp. Då kan du ta hjälp av de smarta armstöden eller handtagen. Om du bara behöver lite avlastning, men inte har några större problem med att ställa dig eller sätta dig, skulle en duschpall kunna vara ett bättre alternativ.

Utöver pallar och stolar, kan du även köpa bänkar till din dusch. Dessa kan fästas på väggen, och är en mer stabil och permanent lösning.